Jouni Lehikoinen: ”Hengellisiä johtajia tarvittaisiin nyt”

Teksti | syys 13, 2022 | Haastattelussa, Toimitus suosittelee

Jos Turun Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen joutuisi aikakoneeseen, hän haluaisi seurata herätyksen aikoja 1800-luvulla.

Jouni Lehikoinen, miten saadaan väkeä kirkkoon?

Nyt on kutsuvan ja jalkautuvan työn aika – menemällä teille ja aitovierille. Toisaalta pitää uskaltaa myös tarjota Sanaa sielujen pelastukseksi.

Ketä arvostat ja miksi?

Santa Klaran edesmennyt kirkkoherra Carl-Erik Sahlberg. Hänellä oli rohkeutta toteuttaa saamansa kutsumus ja näky, jonka johdosta kuolemaisillaan ollut seurakunta sai uuden elämän.

Miten kirkolla menee?

Paremminkin voisi mennä. Ihmismielipiteet vaikuttavat entistäkin enemmän kaikessa. Hengellisiä johtajia tarvittaisiin nyt, jos koskaan.

Mitä muuta teet kuin papinhommia?

Matkustelen, lenkkeilen koiran kanssa, käyn aktiivisesti katsomassa jalkapallo- ja jääkiekkomatseja, hoidan aluevaltuutetun luottamustointa, vietän aikaa läheisteni kanssa.

Mistä saat voimaa elämässä?

Usko Jeesukseen on kaiken perusta. Hän antaa voimattomalle voimaa ja johdatuksensa jokaiseen päivään.

Mitä asioita pelkäät?

Monetkin asiat, jotka ihmisiä yleensä taitavat pelottaa, mutta pelkojensa kanssa saa olla Vapahtajan turvallisessa hoidossa.

Millaisia tavoitteita sinulla on?

Rakentaa seurakuntaa, joka tarjoaa hyvän hengellisen kodin ja joka kutsuu ihmisiä Jeesuksen yhteyteen. Hoitaa minulle annettu leiviskä.

Minkälaisia unelmia sinulla on?

Kehittyä johtajana ja luoda uusia tapoja tavoittaa ihmisiä evankeliumin sanomalla. Ettei jämähtäisi paikalleen.  Vanheta vaimon kanssa yhdessä ja viettää enemmän aikaa läheisten kanssa.

Mitä turkulaisuus merkitsee sinulle?

Syntymäkaupunkini, jossa olen saanut kasvaa ja toteuttaa kutsumustani. Erityisesti se merkitsee TPS:n, Fc Interin ja TuTo:n fanittamista.

Olit ehdolla piispanvaalissa. Mitä opit?

Vaalien rosoisen puolen kirkossamme. Hyvän häviäjän taidon ja sen, että Sanasta kannattaa kaikessa pitää kiinni.

Jos saisit aikakoneen, mihin aikakauteen siirtyisit ja miksi?

No enpä kyllä kaipaile menneisyyteen siirtymistä, mutta olisi toisaalta mielenkiintoista seurata suomalaisen herätyksen aikaa joko Niilo Kustaa Malmbergin tai Frans Hannulan toimiessa 1800-luvulla.

Minkälainen rukoilija olet?

Heikko huokailija, jolla asioita yläkertaan riittää .

Miten Jumala on yllättänyt sinut?

Monien yllättävien kohtaamisten kautta. Tielleni on johdatettu hyvinkin yllättäviä tilanteita ja ihmisiä. Joka päivä Jumala yllättää armollaan.

 

ELÄMÄ-DIGILEHTI

Lue lehteä mobiililaitteella tai tietokoneella.

ELÄMÄ-LEHTI

Oletko jo paperilehden tilaaja?
Aktivoi digilehti tästä.

SISÄLTÄÄ DIGILEHDEN