Uskovatko kristityt ja juutalaiset samaan Jumalaan?

Teksti | touko 10, 2022 | Kysymys ja vastaus

Kyllä. Sekä juutalaiset että kristityt perustavat uskonsa Vanhan testamentin ilmoitukseen – siihen ilmoitukseen Jumalasta, jonka mm.  Mooses sai niin palavan pensaan äärellä (2. Moos. 3: 4-6) kuin Siinain vuorella (2. Moos. 20; 5. Moos. 5).

Raamatun äärellä meidät asetetaan kuitenkin kysymään: onko meidän mahdollista elää kymmenen käskyn mukaan. Rehellinen vastaus on, että ei ole. Tarvitaan sijainen. Uuden testamentin viesti on, että Jumala rakkaudessaan otti itse Jeesuksessa ihmisen osan, avasi yhteyden pyhään Jumalaan.

Tässä kohdassa eroaa kristittyjen ja niiden juutalaisten, jotka eivät tunnusta Jeesusta Messiaakseen, usko Jumalaan. Jeesus ja apostolit olivat radikaaleja: Muuta nimeä ei ole annettu, jonka varassa ihminen pelastuu, kuin Jeesus (Apt. 4:12). Jeesukseen uskovia juutalaisia on kuitenkin yhä enemmän. Jumalan omaisuuskansan kääntymys on vielä edessä (2. Kor. 3:16; Room. 11:25–27). Mutta nyt ristin sanoma on edelleen useimmille juutalaisille ja pakanoille herjaus tai hullutus (1. Kor. 1:22-25).

Tähän kysymykseen vastasi rovasti Reijo Huuskonen

ELÄMÄ-DIGILEHTI

Lue lehteä mobiililaitteella tai tietokoneella.

ELÄMÄ-LEHTI

Oletko jo paperilehden tilaaja?
Aktivoi digilehti tästä.

SISÄLTÄÄ DIGILEHDEN